top of page

Event
LEFT OF THE DIAL

17/18/19 OF OCTOBER

Het Rotterdams showcasefestival Left of the Dial biedt de beste nieuwe bands van alle soorten alternatieve muziek. Op 17, 18 en 19 oktober kun je verdeeld over 22 van de mooiste podia in het centrum van Rotterdam weer zo’n 120 internationale acts ontdekken die aan het begin van hun carrière staan. Per dag zullen zo’n 5.000 bezoekers vanuit de hele wereld zich onderdompelen in alle soorten muziekgenres, van breekbare indiepop tot metal, van alt-folk tot dancepunk en alles er tussenin. Het maakt niet uit waar je van houdt, als je graag naar concerten gaat, betekent Left of the Dial een geweldig weekend voor je!

 

LINE-UP

Benieuwd welke artiesten er dit jaar op het festival zullen staan? Neem dan snel een kijkje op de website!

 

EXTRA VEEL EXTRA’S
Left of the Dial is meer dan alleen muziek. Op de website vind je alle Extra Extra’s terug die je tijdens het festival kunt beleven, zoals bijvoorbeeld:

 

BANDS ON A BOAT
Bands on a Boat is de ideale manier om Rotterdam op z’n mooist te zien. Op vrijdag en zaterdagmiddag verwelkomt Left of the Dial je aan boord van Boot3 om een tocht over de Maas te maken. In ongeveer een uur kun je onze skyline bewonderen terwijl je zoveel fris/bier/wijn drinkt als je maar wilt. En belangrijker: er spelen twee Left of the Dial-bands terwijl we varen, mooier wordt het niet!
 
DINE LIKE A STAR
Tijdens Left of the Dial kun je in de backstage eetzaal aanschuiven om gezamenlijk met andere festivalgangers én de artiesten te eten. De snelste en gezelligste manier om een bodempje te leggen voor je het festival induikt.

 

INBURGERINGSCURSUS

Wij willen dat iedereen zich thuis voelt in Rotterdam, zelfs als ze er maar een weekendje zijn. Daarom bieden we een verkorte inburgeringscursus aan om uit te leggen hoe gabber is ontstaan, wat je op je bord krijgt als je een kapsalon bestelt en – het belangrijkste – hoe je het woord “joh” correct gebruikt. Speciaal bedoeld voor onze internationale gasten, maar ook leuk voor (nieuwe) Rotterdammers!
 

NOG VEEL MEER

Dan hebben we ook nog de Karaoke Bar (voor wie zelf ook van zingen houdt), een cursus rock-etiquette (voor wie wel een opfriscursus kan gebruiken hoe je je hoort te gedragen in de pit), speciale visuals, een speurtocht, een afterpartykortingen bij lokale winkels, de beroemde Left of the Dial afterparties en nog veel meer. En het mooie is: je hoeft helemaal niks, als je alleen maar komt om bands te kijken, is het ook prima! 

MEER INFO

Untitled design.png
bottom of page